5 Şubat 2019 Salı

EMITT Hosted Buyer Veda Yemeği-Yılmaz Parlar

EMITT Hosted Buyer Veda Yemeği

Tüyap İstanbul Fuar ve Kongre Merkezinde 31 ocak - 3 şubat 2019 tarihlerinde düzenlenen 23. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı “EMITT Hosted Buyer Veda  yemeği” Genel müdür Ekrem Kızılay ev sahipliğinde TRYP by Wyndham Istanbul Airport Hotelde verildi.



TravelShop Turkey firması tarafından Hosted Buyer alım heyetlerin EMITT fuara ziyareti sağlanmış, 100’den fazla ülkeden 4200’e yakın Hosted Buyer B2B toplantılarına katılmış. Düğün Planlayıcı, M.I.C.E & Event Organizatörü, Sağlık Turizm Firması,Tur Operatörü, Gastronomi, Leisure & Travel gibi sektörel çeşidinin bir kısmını teşkil eden Müdürler ve temsilciler çeşitli etkinliklerle ağırlanmış yüksek seviyelerde iş hacmi yakalanmış.



Veda Yemeği esnasında, TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender tarafından her türlü destek veren sponsorlara teşekkür edildi. Plaket verildi. 



Akmina Travel Kıbrıs Genel Müdürü Hülya Kurmuş, TRYP by Wyndham Istanbul Airport genel müdürü Ekrem Kızılay, Deputy General Manager - Pullman Istanbul Airport Serkan Aydin, Intur's Turizm Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Sami Sarıkaya, Travelux Cappadocia Travel Agency Sadegül Bostancı, Şen Turizm Cappadocia Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şen, Staras Genel Müdürü Erdem Can, Apasas Travel Selcuk Genel Müdürü Eyüp Tüccar, Mavi Hotel Bodrum Genel Kordinatörü Ahmet Keymen, Kuşbakışı Havadan Fotoğraf ve Video Çekim Hizmetleri şirketi yönetim kurulu başkanı Asil Bayav, Anadolu Turizm İşletmeciler Derneği Ankara Başkanı Birol Akman,  Ez Air Balloons Cappadocia yönetim kurulu Başkanı Bilge Ezel isimler TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender tarafından takdim edilen plaketlerini aldılar. 
Plaketini alan Akmina Travel Kıbrıs Genel Müdürü Hülya Kurmuş ile Kıbrıs turizmi hakkında sohbetimiz oldu.



22-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde seçkin Düğün Planlamacıları ve M.I.C.E organizatörlerinin katılacağı elit nitelikli organizaton yapacaklarını söyledi. Luxury  B2B Wedding &  M.I.C.E  Workshop Event in Northern Cyprus organizasyonda TravelShop Turkey işbirliği ile 200 e yakın 500 Milyon Dolara yakın bütçeli düğün planlayıcılarını ve MICE organizatörlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine getireceğini ve tanıtımlarla vazgeçilmez destinasyon olacaklarını açıkladı.  


Yemek sonrası hareketli müzikle doyasıya dans ederek eğlenen Hosted Buyer ‘lar yorgunluk atdılar. Hatıra fotoğrafarın çekimiyle etkinlik noktalandı.

yilmazparlar@yahoo.com
  

21 Ocak 2019 Pazartesi

ANFAŞ FUAR -16-19 OCAK 2019-YILMAZ PARLAR


ANFAŞ FUARIN  PENCERESİ  

16 -19 Ocak 2019 tarihleri arasında devam eden  435 civarında katılımcının 3 bin 500'ün üzerinde markasının sergilendiğini 30. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas fuarda satıcı ve alıcı penceresinden bakmak istedik.



Anfaş Ekip olarak genel Müdür Münevver Karahasan yardımcısı Şerife Çarkacıoğlu Onur Deniz, Gizem Özsoy başta olmak üzere tüm çalışanlarla tek vücut olarak böylesine başarılı organizasyona imza atdılar.



Pek Çok kurumların alım satım direktörlerin fuarda her istedikleri ihtiyaçların her türlü alternatifleriyle bulmaları alıcı –satıcı B2B ‘e imkan sağlaması iş hacmını artırdığı gözlerden kaçmadı.


Çok sayıda stand ziyaretlerimizde ve yaptığımız söyleşilerde büyük bir memnuniyet içinde fuarın gerçekleştigini dile getirdiler.

TC İçişleri Bakanlığı Vilayetler Birliği Genel Sekreter şefik Aygöl ve Hotel grubu Anfaş Fuara katılarak bünyelerinde otellere alım yapmak üzere özel toplantı salonda ANFAŞ Ekibi kilit yöneticilerinden Gizem Özsoy ile yaptıkları brifingde gerek fuar öncesi gerekse birifingde aldıkları bilgiler ve hizmetleri için birlikleri adına plaket takdim etdiler.


Standlardan  Pilotcar elektrikli,Golf arabaları standında Hemen Turistik beldelerimizde Atlı faytonlar aklımıza geldi. Hem hayvanları koruma adına hemde sokak caddelerin kirlenmemesi birde sık sık atlarda görülen ölümcül tehlikeli hastalık ruamdan korunma adına bu tür elektrikli araçların kullanılmasının zorunlu olması gerektiğini belirtelim. Pilot Koltuk A.Ş’in yüzde yüz yerli üretim olan Golf arabaları dikkatimizi çekiyor, Pazarlama ve satış müdürü Haluk Yetek’den ve Haluk Şahin'den aldığımız bilgiler doğrultusunda; Pilotcar, Pilot Koltuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özkılıç tarafından kurulmuş ve geliştirilmiş bir marka olduğunu, tamamı kendi tesislerinde kurulu entegre üretim hatlarında araçlarını üretildiğini, tamamen müşteri ihtiyaç ve taleplerine uygun şekilde tasarlanıp ve üretildiğini, geniş ürün yelpazesine sahip olduğunu öğrenmiş oluyoruz. Ayrıca Kraliyet faytonu tarzındaki güzel tasarlanmış faytonda görüntülenmek istiyoruz.


Yaz Antalya sıcağında fanların serinliği ile hayat bulacak sıcak mekanlar için endüstriel fanlar yine yoğun ilgi gördü. 


Uno Gourmet Profesyonel Standı Ünlü Şefleri Ağırlıyarak ürünlerini kullanıldı yeni tatlar deneyimledi. Ziyaretcilere tatdırarak beğeni kazandı. Yıllardır el değmeden, hijyenik koşullarda üretilen unlu mamulleri ile otel, kafe, restourant, catering, kantin gibi işletmelere profesyonel çözümler sunan ve UNO bünyesinde bulunan Uno Gourrmet Profesyonel standı Anfaş’da çok ilgi gören standlardandı. Birçok şefin ziyaret ettiği Uno Gourmet Profesyonel standında, Türkiye’nin ünlü şeflerinden Mehmet Yalçınkaya, Uno ürünleriyle yaptığı workshoplar ve tadımlarla fuarın ilk gününden katılımcımların büyük beğenisini topladı. Mehmet Yalçınkaya’nın moderatörlüğünü yaptığı workshoplarda birçok şef hem eğlendi hem de Uno’nun ekşi mayalı rustik ekmeklerinden, hamburger ekmeklerine, simitlerinden böreklerine kadar bir çok farklı ürünle yeni lezzetler ve sunumlar denedi. 

Uno Gourmet Profesyonel hakkında deneyimlerini paylaşan Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya, “Uno’nun birbirinden farklı ürünlerini güvenerek ve beğenerek kullanıyorum. Uno Gourmet Profesyonel geniş bir ürün yelpazesine sahip. Otelde ihtiyaç duyabileceğimiz tüm ürün çeşitleri mevcut ve oldukça pratik. Ürünler donuk olarak bize ulaştıktan sonra -18’de kolayca depoluyor ve sadece ihtiyaç duyduğumuz miktarıpişiriyoruz. Pratikliği sayesinde istediğimiz zaman ürünlerimizi taze ve sıcak ikram edebiliyoruz. Uno Gourmet Profesyonel ürünlerini tercih etmemizdeki en önemli noktalardan biri ise ürünlerin oldukça lezzetli olması ve farklı tüketicilerin damak tadına uygun olması. Otelimizde Uno Gourmet Profesyonel ürünlerini farklı tatlarla buluşturarak yeni tatlar ve sunumlar yakalıyoruz. Bu sayede tüketicilerimiz daha önce hiç denemediği lezzetleri deneyebiliyor. Bizde sunumlarımız ve tatlarımızla farklılık yaratıyoruz.” dedi. 


Unilever Food Solutions'ın tüm yeniliklerini sundu. İlk defa 2019’da lanse edilecek, Knorr Köfte harcı ve Hellmann’s soslarımızın kullanılarak hazırlandığı burgerleri Burger Fest konsepti takdim etdi. 


Lipton Çayları ve Lipton Miksoloji Akademisi ile  yeniliklerini sundu. Her Şey Dahil Otel müşterilerilerine özel geliştirdikleri Temalı Geceler adı altında Meksika show çok dikkat çekti. Akdeniz ve Türk Gecesi konseptleriyle  misafir memnuniyetini üst düzeylere çıkarma Meksika mutfağı reçetelerini tatdırdı. Meksika mutfağını en gözde Fajita'nın şeflere özel sırlarını ve porsiyon adetine göre değişen malzeme gramajlarını verdi. The Skin creative-show ile Meksika kültürünü tamamladı.

Yarışmalar halindeki Housekkeping standı hem heyecan hemde eğlenceliydi. havlu katlamalarıyla yeni tasarımlar ziyaretcilerin çok takdirini topladı. 


katılımcıların ortak yanı çevreci, geri dönüşümlü, organik, hijyenik, ve sanatsal görüşün ve uygulamasının oluşuydu.

yilmazparlar@yahoo.com

14 Ocak 2019 Pazartesi

EMITT Turizm Fuarı 2019-Yılmaz Parlar


EMITT 2019

100’den fazla ülkeden 4200’e yakın Hosted Buyer EMITT Turizm Fuarına gelmek için kayıt yaptırdı



Tüm Hosted Buyerlarla görüşebilmek için online B2B ön randevu sistemi açıktır.

Son 3 senedir olduğu gibi bu sene de EMITT Fuarı yetkilileriyle yapılan anlaşma gereği,  Hosted Buyer alım heyetlerini TravelShop Turkey firması üstleniyor.


Şirketin Genel Müdürü Murtaza Kalender’den edindiğimiz bilgiler doğrultusunda anlıyoruz ki bu sene EMITT Turizm fuarı çok daha farklı, çok daha verimli ve çok daha etkili olacak.


B2B Online Randevu sistemindeki alıcı ve katılımcıyı bir araya getiren platformuyla sektörde dünyada benzerlerine örnek teşkil eden TravelShop Turkey, 2019 EMITT Turizm Fuarına hazır!
An itibariyle; 100’den fazla ülkeden 4200’e yakın Tur Operatörünün EMITT Fuarı için kayıt altına alındığını ve bunların 900’e yakın adedinin de katılımının neredeyse kesinleştiğini ifade etmek isteriz.


Ayrıca kesinleşen katılımcıların sektörel dağılımının bir kısmını paylaşmak isteriz.
Düğün Planlayıcı sayısı: 125
M.I.C.E & Event Organizatörü: 209
Sağlık Turizm Firması: 153
Tur Operatörü: 256
Gastronomi: 54
Leisure & Travel: 291


Ve bunun gibi birçok kategorideki firmalar, sistemimizde mevcut olup tüm randevuları açıktır.
EMITT Turizm fuarından stant alan tüm katılımcılar sistem üzerinden ön randevu alabilir, yazışma yapabilir, firmasının broşür, katalog gibi tanıtım materyallerini sistem üzerinden paylaşabilir, dilediği ülkeden, dilediği kategorideki firmaları seçerek randevu talebinde bulunabilirler.


EMITT Turizm fuarında; daha çok firmanın, daha çok Tur operatörüyle görüşebilmeleri için 2 ayrı günde 3 defa, 10. Holde Speed Networking organize edilecektir. Speed Networking oldukça önemli bir sistem olup katılımcıların görüşemediği veya randevu alamadığı firmalardan Speed Networking esnasında ikili görüşme yapılabilir.
Gelen Tur operatörleri için aşağıdaki programlar dâhilinde eğitim turları organize edilerek en iyi şekilde ağırlanacaklardır.


Bizler, TravelShop Turkey olarak, devamında İstanbul, Gelibolu, Çanakkale, Truva, Bergama, Kuşadası, Efes, Pamukkale, Konya, Kapadokya, Ankara, Kartepe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik eğitim turları düzenleyerek Türkiye’yi daha iyi tanıtmak amacıyla katkıda bulunmak istiyoruz.
Tüm meslektaşlarımızın bu önemli fuara katılmalarını, standı olanların da randevu alıp “Speed Networking’e” katılmalarını öneriyoruz.
Ülke turizmine faydalı olmayı görev edindik ve bu doğrultuda ekip olarak ilerliyoruz.  

yilmazparlar@yahoo.comm

11 Ocak 2019 Cuma

Yiyecekde Markalaşmak-Hangi Amerika’da ?-Yılmaz Parlar

Yiyecekde Markalaşmak-Hangi Amerika’da ?




Türk Akademisyenden Amerika’daki konaklama, yiyecek içecek konusundaki yatırım fırsatları..

Dünya’ya pencere açmak istiyorsan, markalaşmak istiyorsan, her marka uzmanın ortak görüşü Amerika’da iş yerini açmalısın bu şekilde ülke
anlaşmaları sayesinde dünyaya açılma fırsatını yakalarsınız.


Framingham State University öğretim görevlisi Dr. Dr. Ümit Palabıyık Gastronomi konusunda başarı sağlamak, markalaşmak sırlarını verdi.


Önce, Dr. Dr. Ümit Palabıyık’ı tanıyalım;
İstanbul Üniversitesi'nden lisans diploması olan Dr. Dr. Ümit Palabıyık, Kempinski, Four Seasons, Radisson, Omni, Marriott, Sonesta ve Wyndham hotelleri ve restaurant işletmeciliği gibi hem ulusal hemde uluslararası endüstri deneyim kazanmıştır.



Akademik kariyere odaklanan Palabıyık, Stratford, Texas Tech, Framingham Eyalet Üniversitesi, Anne Arundel ve Frederick Community College gibi çeşitli kurumlarda hotel, restaurant ve hotelcilik eğitimciliği yapmıştır.


Öğretim görevliliği sırasında;  barınma, yiyecek ve içecek operasyonları, kurumsallaşma ve fermente yetişkin içecekleri konusunda araştırmacı, olarak  deneyimlerini çoğaltarak hotel ve restaurant açma işinde uzmanlaşmıştır.

Pek çok sertifikalara sahip olan Dr. Ümit Palabıyık
şu anda iyi tanınan bir konukseverlik programı oluşturmak için Framingham State University işletme bölümünde yardımcı doçent olarak çalışmakta ve bir konukseverlik danışmanlığı şirketine sahiptir.


Mutfak teorisi ve sanitasyonu, ileri mutfak teorisi, yemek odası hizmeti, konaklama İşletmelerinin analizi araştırmaların yanı sıra Amerika’da zincir olan restaurantları, etnik mutfakları, başarı sağlayan, sağlamayan restaurant, cafe, içki mekanları gibi çok sayıda araştırma yapmıştır.


Framingham State University, İşletme Fakültesi'nin bir parçası olan Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği alanındaki lisans programı gıda, seyahat ve uluslararası turizm endüstrisindeki öğrenciler kariyerleri için yeni olan ağırlama ana dalını açmıştır.
Bölge ağırlama endüstrisindeki iş olanakları açısından çok güçlü bir yer olması, hangi Amerika derken Amerika’da iş yeri açılacak en isabetli bölgeleriden biri.
Amerika’nın Massachusetts Eyaleti Boston Framingham State University işletme fakültesi ağırlama ve turizm yönetimi öğretim görevlisi Dr. Ümit Palabıyık, ve Amerika’da restaurant işleten tecrübeli Hülya Nigar Bozkurt, Kozyatağı Hilton hoteli’nde Gastronomi ile igili “Amerika’da yatırım fırsatları” konulu sunum yaptılar.
Organizasyon komitesi üyesi ve Türk Hukuk Danışmanı Av. Günizi Dizdar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen sunumda Dr. Ümit Palabıyık, Chobani yoğurtları ile markalaşan Türk iş adamı Hamdi Ulukaya’nın  Amerika’da zengin işadamları arasında gösterildiğini söyleyerek röportaj video örneklemisiyle cesaret aşıladı.
Video gösterimi sonrasında Amerika’daki Konaklama, Yiyecek içecek konusundaki Yatırımın niçin fırsat olduğunun sebeblerini sıraladı;
-Dünyada üretilen her üç üründen biri Amerika’da tüketiliyor.
-Aile başı aylık gelirin 60 bin dolar.
-200 çeşit mutfağın olduğu Amerika’da hergün dışarda yemek yeme veya hazır yemek almak alışganlığı.


- 74 trilyon dolarlık Dünya üretimin % 24’ünü Amerika üretilir.
- Amerika’da işyeri açıldığında ülke anlaşmaları sayesinde  aynı anda dünyaya açılma fırsatı yakalarsınız.
- Dünya’ya açılan güçlü bir Pazar oluşu.
- Ülke serbest rekabet mevcut ve yatırım yapmaya açık.
- Ayrıca yatırımı devlet destekliyor ..
- Başarıyı müşteri belirliyor.
-Amerika 24 trilyon dolarlık bütçesi içinden yüzde 3 gibi büyük bir rakamla araştırmaya pay ayırmaktadır.
- Yatırımcı için hiçbir engel yoktur.
-Fırsatlar ülkesi olarak sözü edilen Amerika’da dev firmaların  sahipleri göçmenlerdir.



Dr. Ümit Palabıyık, bunun gibi çok maddeleri sıralarken Amerika’da yatırım yapmak isteyenler öncelikle takımını hazırlamalı ve öyle gelmeli şekinde öğütlerine başladı özetle; projenin marka olması gerektiğini, marka olabilmesi içinde, basit, kolay ve kopyalanabilir olmalı, müşteri, maliyet ve kar odaklı projenin kabul edilebilir olmalı olduğunu söyledi.
Üretim ve tükertim olarak Amerika’daki tüketici ne yiyorsa onu satmak zorunda olduğunu hatırlatarak, ülkede yaşayanların taleplerine uyum sağlamak gerektiğini aktardı. Ancak Amerika’da her ürünün alternatifi olduğunu, farklı olmak zorunda olmayı vurguladı.
Vize türleri hakkında bilgilendiren Palabıyık farklı  vizelerden projeye ortak olarak girerek, birkaç rakamsal vize projelere örnek verdikden sonra seçenekleri uygularken beş yıllık planla gitmeli, planı olmadan gitmek isteyenlere göre vizeler bulunduğunu ancak en iyisi Amerika’ya yatırımcı olarak gitmeyi önerdi.




Ancak yatırım için projeye ortak olarak girecekleri uyardı. Yanlış adamla doğru iş yapılamıcağının altını kalın çizdi. Takım hazır plan hazır işe başlıyacağınızı ama ne kadar  başarılı olacağınızı müşteri kararıyla belirleneceğini söyledi.


Katılımcıların katkılarını değerlendiren ve sorularını cevaplandıran Dr. Ümit Palabıyık ve Amerika’da restaurant işleten tecrübeli Hülya Nigar son olarak danışmanlık yapabilecekleri gibi ellerinde fizibilitesi yapılmış projeleri olduğunu söylediler.



Gastronomi ile iştigal eden katılımcılar arasından girişimci iş kadınlarımızdan, Zeytinyağı Tadım Uzmanı ve Zeytindostu İstanbul Temsilcisi Nil Ünsal kalıcı olarak  hijyenden ve  kaliteden ödün vermeden gerçek sızma soğuk sıkım yağı butik  hizmet anlayışı üretdiği “NillaBella” marka zeytinyağının Amerka kapılarını açtı. Girişiminin olumlu olmasına tanık olduk. Yine sanayici iki kızkardeş Ayhan’lardan  Ayşin Ayhan Gebze’deki sanayi başarılarını Ayvalık Cunda adasındaki Anivacunda restauranta taşırken, Amerika kararlıklarıyla Dünyaya yelken açacaklarına inandık.Yine Av. Ayla Durmuş Denisenko eşinin Rus olduğunu gerek bizim coğrayımızda gerekse eski Sovyetler coğrayasında 40 çeşit mantı bildiklerini ve Amerika’da böyle girişimde bulunacaklarını aktardı.
Toplantı katılımcıların toplu hatıra fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

yilmazparlar@yahoo.com

25 Kasım 2018 Pazar

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ve World Fine Selections-Toskana Lezzetleri-Yılmaz Parlar


Yemek Kültürdür- Şarap Sanattır

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ve World Fine Selections İtalya işbirliği  "Toskana Lezzetleri Tadım Etkinliği" Gayrettepe Dedeman hotel ev sahipliğinde gerçekleşti

Kubbe Dedeman’da düzenlenen lansmana TÜRSAB Genel Merkez Binası’nda, İtalyan Seyahat Acentaları ve Resort Hotel temsilcileri tarafından “İtalya Lüks Etkinlik Destinasyonu Tanıtım -B2B Workshop” konulu tanıtım etkinliğine gelen lüks segment otellerin direktörleri ve temsilcileri, GTD dernek üyeleri, Turizm basın mensupları katıldılar.


Kültür sanat tarihi şehiri Floransa'ya çok yakın İtalya'nın kalbi. Rönesans yaratıcısı Medici ailesinin ülkesi Mugello vadisi Toskana tarih ve geleneklerle dolu araziye, nefis bir mutfağa sahip. Hakiki tatlar, yüksek kaliteli malzemeler ve mükemmel şaraplar bakımından zengin bir bölge.

Zamanında Floransa ve Toskana bölgelerini yöneten Medici ailesi, Rönesans’a ön ayak olup, belki kendilerinin bile beklemediği şekilde, dünyayı değiştirdi. Rönesans ile birlikte resim, müzik, bilim, mimari ve felsefe çağ atladı. Tabii bir de bahçeler.


Mugello çiftçiler, eşsiz ürünler üreten usta zanaatkârların ülkesidir.Tortelli gibi dünya mutfağına giren enfes lezzet sunan en iyi özgün lezzetleri, kaliteli malzemeleri ve mükemmel  şaraplarıyla. ziyaretçilerine en güzel lezzetleri sanatıyla sunmaktadır.

Büyüleyici bir doğal ortamda kültür, yemek ve kaliteli hizmetler veren Toskana aynı zamanda çiftçiler toprağıdır. Mugello kestane - mezeden tatlıya kadar çeşitleri mevcutdur. Siyah Beyaz Truffle Mugello ekmeği en iyi Toskana  olarak ödüllendirildi.


Etkinlikde, GTD Başkanı Gürkan Boztepe’nin açılış konuşmasında Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) koordinasyonu ve World Fine Selections İtalya işbirliği ile geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen "Toskana Lezzetleri Tadım Etkinliği"nin ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Boztepe Köklü tarihi geçmişi ile bir lezzet mirası olan Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak misyonu ile kurulan Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), kültürel ilişkiler kapsamında farklı ülkelerin yörelerine özgü gastronomik zenginlikleri de Türkiye’de tanıtarak iyi niyet ve dostlukların gelişmesine katkıda bulunarak gönüllü lezzet elçiliği yaptığını yineledi



Farklı ülkelerdeki yüksek kaliteli lüks ve en iyi niş ürünleri özenle seçerek tüketicilerin beklenti ve eğilimleri ile buluşturan bir organizasyon olarak tanınan World Fine Selections,  aynı zamanda turizm acentalarından şirketlere özel uluslararası işbirliği fırsatları yarattığı bilgilerini verdi.

GTD Başkan yardımcısı Ömer Kartın, Toscana şaraplarının özelliklerini açıkladı.. Şaraplar ve İtalya’nın özel peynirleri katılımcılara tatdırıldı.

Etkinlikte, Kırklareli bölgesinde Dönmez Çiftliği’ne ait Vino Dessera Bağları’nda üretilen şarapların tanıtımıda yapıldı. Bölgenin zengin peynir çeşitleri, ünlü et ürünleri de yöresel tatlar arasında yer aldı.

Lezzet Dernekleri Federasyonu üyesi ,yazar, eğitmen yemek tutkunu ve bir gezgin olan Zeytinyağı Tadım Uzmanı Nil Ünsal ile Zeytinyağı sektörü hakkında söyleşi gerçekleştirdik.


Ünsali son birkaç yıldır bu işin mutfağından gelmiş eğitimli kişilerin sektöre yeni butik markalarını sokmaları, hem daha kaliteli, hemde  tüketicilere geniş bir alternatif sunması açısından hareketli günler yaşıyor.. diyor:

Genlerinde olan zeytinyağı sevgisi ve tutkusu onu bu konuda, Bir kadın girişimci olarak “Her damlasında sağlık için fayda var” sloganıyla 1,5 yıldır büyük bir özveri ve çaba ile çalışmalarını yürüttüğü markasının  tescillinı alıp, “Nilla Bella” yı butik bir yağ markası olarak görücüye çıkardı. Şimdilik sadece web sitesi üzerinden satışlarını gerçekleştirecek olan  Nil Ünsal sonrasında bunu  corner shoplara döndürmek istiyor.

Güler Osmanlı Mutfağı.Sahibi Ali Güler ile yaptığımız sohbetimizde Osmanlı mutfağının zenginliği ve lezzetini gerekdiği gibi ne Türkiye’de nede Dünyada tanıtamadığımızı vurguladı.  Lezzet Dernekleri Federasyonu Başkanı Vasfi Pakman ‘da aynı kanaatda olduğunu söyledi.

Etkinlik çeşitli hediye çekilişleriyle sana erdi

yilmazparlar@yahoo.com

2018 Skalite Özel Ödülleri-Yılmaz parlar


SKAL VE KALİTE ÖDÜLLERİ

Turizme yüksek düzeyde katkı sağlayan “2018 Skalite Özel Ödülleri”ne layık olan isimler, görkemli törenle, ödüllerini yine başarılı isimler tarafından aldılar.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) katkılarıyla  21’incisi düzenlenen  Dünya turizmin üst düzey yöneticilerin turizm profesyonellerinin oluşturduğu küresel turizmin en eski turizm sivil toplum örgütü olan SKAL bünyesindeki SKAL International İstanbul Kulübü’nün “2018 Skalite Özel Ödülleri” 22 Kasım Perşembe günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre merkezinde (ICEC) gerçekleşti. 


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) katkıları ile beraber, Altın Sponsor MNG Airlines, Gümüş Sponsorlar Çelebi Aviation, Diversey, Bronz Sponsor Boyut Yayın Grubu, Hizmet Sponsorları İstanbul Lütfi Kırdar (ICEC), Boğaziçi Borsa Lokantaları, Spectrum Gösteri Teknolojileri, Bersay İletişim Grubu, Ida Consulting, Es Müzik, Çizgi Medya olarak yer aldığı ödül gecesine, 


Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TURSAB) Yönetim Kurul Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya, SKAL Dünya geçmiş dönem Başkanları Hülya Aslantaş ve Salih Çene, SKAL Uluslarası SKAL Dernekleri Türkiye Federasyon Başkanı Faik Alsaç, geçmiş dönem Uluslarası SKAL Dernekleri Türkiye Federasyon Başkanı Deniz Anapa, SKAL İstanbul Kulübü geçen dönem Başkanı Fatma Bahar Birinci, SKAL İstanbul kulübü Başkanı Ata Eremsoy, SKAL İstanbul Kulübü As Başkan Ayşe Önen, yönetim kurul üyeleri, Yusuf Can Arınel, Selma Tatar, Mustafa Yalçın, Meltem Tepeler, SKAL Türkiye Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri, SKAL İstanbul Kulübü üyeleri, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TUROB Başkan Yardımcısı Muberra Eresin, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre merkezi (ICEC) Genel Müdür Handan Boyce  Anadolu Folk Topluluğu Sahibi Göksenin İleri, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Bedirhan Bayka, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Bilir, İbrahim Halil Kalay, Hüseyin Kurt, Aylin Güneşli, TUMAF Başkanı Yalçın Manav, başda olmak üzere, turizm tüm üst düzey temsilcileri ve turizm dünyasının seçkin isimleri katıldılar.   



Ödül öncesi Network özelliğinde kokteylde Eski SKAL Kulübü Başkanları Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TURSAB) Yönetim Kurul Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya’yı aralarına alarak aile fotografı çekdirdiler.



Ödül tören öncesinde SKAL Dünya geçmiş dönem Başkanı Salih Çene ve Antalya SKAL Kulübü Uğursal Uğur ile Gerek Antalya Turizmi gerekse 8.RESORT Kongre hakkında sohbetimiz oldu. Bilgiler aldık.



Amerika menşeili Northstar Meetings Group’un önde gelen markalarından biri olan ve toplantı ve etkinlik sektörünün her alanından üst düzey profesyonellere, etkinlik düzenleyici ve karar vericilere ulaşan Meetings & Convention dergisi tarafından 2018 yılında sektörünün en etkili 25 kadını arasında seçilen İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Genel Müdürü Handan Boyce ile kısa söyleşide bulunuyoruz. 



Ekim ayında yayınlanan Yetenekleri, yaratıcılıkları ve liderlikleri ile fark yaratan, aynı zamanda sektörün geleceğine yön veren yılın kadın liderleri listesinde yer almasıyla  Türkiye toplantı sektörü adına bir ilke imza atmasını söylediğimizde tevazu içinde elinden geleni yapmaya çalıştığını söylüyor.



Ödül alan Sanat yönetimi, Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer ile Sabancı Holding katkılarıyla 1 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi, Rus Avangardı’nın izlediği yolu 1900’lerden 1930’ların sonuna kadar takip eden sergi Kazimir Maleviç, Vladimir Tatlin, Vasili Kandinski, Olga Rosanova, Liubov Popova gibi, dönemin belirleyici isimlerinin eserlerini bir araya getiren sergi hakkında sohbet yürütüyoruz.


Yine ödül alan İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten ile pek çok alanda özgün projelerle kültürel katkıları devam eden kasımın ilk haftasında Klasik müzikten caza, dünya müziğinden dans gösterilerine, yerli projelerden şiir dinletilerine ve çocuk oyunlarına uzanan pek çok etkinlik yapan İş Sanatın programları hakkında bilgiler aldık.




İlk Skalite ödül alanlardan Anadolu Folk Topluluğu Sahibi Göksenin İleri turizm hizmetine devam diyor. Kasım ayı içinde İsveç Türk gecesine özel program yaptığını açıklıyor.
Kokteyl sonrası akşam yemeği ile birlikde ödül törenine geçildi Neslihan Maltepe'nin sunuculuğunu, KM Events Kurucu Başkanı Meltem Tepeler'in organizasyonunu yaptığı gecede SKAL İstanbul kulübü Başkanı Ata Eremsoy yaptığı konuşmasının büyük bölümünü destek verenlere teşekkür oluşturdu.


Eremsoy, İstanbul turizmine olan destekleriyle ödül alan kurum ve kuruluşların geceye renk kattıklarını söyleyerek teşekkür etdi. Sektörü hak ettiği yere getirmek için verilen desteklerin artarak devam etmesini diledi.


Turizmin ve kalitenin aslında ayrılmaz  bütünlük oluşturduğu gerçeğiyle turizmde kaliteye yapılan katkıyı ödüllendirerek, gelişimini sağlamak amacıyla düzenlenen Skalite Ödüllerinde TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’ya derneklerine olan desteklerinden ve turizm sektörünün gelişimine yönelik katkılarından dolayı ödül verildi.


Ödül alan kurum ve kuruluşlar;  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, AkSanat, Borusan Sanat, Contemporary İstanbul, D.ream – Doğuş Restaurant & Entertainment Management, EMITT İstanbul – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Garanti Sanat, Hürriyet Seyahat, İstanbul Lütfi Kırdar ICEC, ICVB – İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, İKSV – İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, İstanbul Modern Müzesi, İş Sanat, Rahmi M. Koç Müzesi, Mikla Restaurant, Muhteşem Yüzyıl Dizisi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Suna ve İnan Kıraç vakfı - Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmalaı Enstitüsü, TAV Havalimanları Holding, Türk Hava Yolları, Zorlu Performans Sanatları Merkezi
Ödül törenini sonrası, Ceren Gündoğdu ve orkestrası sevilen parçaların oluşturduğu repertuar ile mini konser verdi.



Tüm gece devam eden turizm sohbetleri hatıra fotografları ile etkinlik son buldu.

yilmazparlar@yahoo.com